tofan spitalPe 28 august, în Consiliul Local Pitești se va vota reactualizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul Spital Pitești, un proiect major și esențial pentru oraș și pentru Argeș. Un proiect realizat în parteneriat cu Spitalul Județean Argeș și cu Consiliul Județean Argeș.

Gelu Tofan, viceprimarul Piteștiului și unul dintre promotorii și susținătorii acestui proiect foarte important, a vorbit, într-un interviu pentru FinanciarPress.ro, despre următorii pași necesari pentru ca proiectul Spitalului Pitești să prindă tot mai mult contur.

”Sunt încrezător 100% în acest proiect, este clar unul foarte fezabil. Suntem în grafic. După aprobarea în Consiliul Local a reactualizării Studiului de fezabilitate vom trimite până pe 1 septembrie la Ministerul Sănătății cererea de oportunitate privind construirea noului Spital Pitești. Ministerul Sănătății ar trebui să dea soluția în 30 de zile până pe 1 octombrie. Ulterior, vom trimite cererea de finanțare prin PNRR către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a declarat viceprimarul Gelu Tofan pentru FinanciarPress.ro.

Valoarea estimată a proiectului Spitalului Pitești este de aproximativ 100 de milioane de euro.

”Am avut recent o întâlnire cu domnul Dumbravă, noul manager de la Spitalul Județean Argeș. Și vreau să spun că a fost o întâlnire foarte bună. Am stabilit cu domnul președinte Mînzînă pașii privind acest proiect și a fost de acord. Consiliul de Administrație al Spitalului Județean a fost de acord și cu relocarea unor secții”, mai spune viceprimarul Gelu Tofan.

În ceea ce privește motivele pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, viceprimarul Piteștiului precizează că reactualizarea a fost necesară datorită unor ajustări importante, inclusiv privind secțiile ce vor fi relocate de la Spitalul Județean Argeș, precum Psihiatria, cu 61 de paturi și Centrul de Sănătate Mintală, cu o capacitate de 80 de locuri.

”Va fi un spital ultramodern, cu 202 paturi. Dacă toate etapele merg conform planului, este posibil inclusiv să fie semnat contractul de proiectare și execuție până la finalul acestui an”, adaugă viceprimarul Gelu Tofan.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.