avertizare-posta.jpgDirectoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat că au fost analizate, în această perioadă, numeroase sesizări privind utilizarea identității Poștei Române în diverse campanii de tip Scam.

"Atacatorii trimit un SMS care conține un link (short-url) prin care solicită victimelor completarea datelor necesare livrării unui colet. Accesarea link-ului redirecționează victima către un site ce seamănă foarte mult cu cel oficial al Companiei Naționale Poșta Română S.A., pentru a genera încredere și a induce în eroare", se arată în postarea DNSC.

După accesarea link-ului, sunt solicitate completarea mai multor formulare: în primul formular, este afișat un mesaj fals privind starea coletului și necesitatea completării adresei pentru reexpediere; în al doilea formular, sunt solicitate datele personale și datele de livrare aferente coletului; în cel de-al treilea, sunt solicitate datele cardurilor bancare, inclusiv codul CVV/CVC, pentru plata unei sume mici. În realitate, cardul va fi debitat cu o sumă mai mare

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.