curs_ingrijitor_batrani_la_domicilu.jpgMinisterul Sănătății (MS) a pus în dezbatere publică, prin intermediul unui proiect de ordin, un plan național de dezvoltare graduală a îngrijirilor la domiciliu, care vizează creșterea numărului de beneficiari ce reușesc să trăiască independent, prin îmbunătățirea accesului la servicii sociale și medicale asigurate la domiciliu. Planul acoperă perioada 2024 - 2030.

Planul național de dezvoltare graduală a îngrijirilor la domiciliu, conținut în proiectul de ordin al MS, a fost elaborat în cadrul unui proiect mai amplu, denumit “Creșterea capacității instituționale pentru dezvoltarea națională coordonată a îngrijirilor paliative și îngrijirilor la domiciliu”.

Proiectul are ca scop crearea și introducerea unui mecanism unitar și fluent de planificare, dezvoltare, evaluare și monitorizare a unui sistem național de îngrijiri paliative și de îngrijiri medico-sociale la domiciliu, în sensul îngrijirilor medicale și serviciilor de îngrijire personală (activități de bază și activități instrumentale ale vieții zilnice), pentru asigurarea asistenței persoanelor suferinde de boli cronice progresive sau incurabile și a celor cu grad ridicat de dependență.

Apoi, obiectivul general al planului național de dezvoltare graduală a îngrijirilor la domiciliu e reprezentat de creșterea numărului de beneficiari care reușesc să trăiască independent prin îmbunătățirea accesului la servicii sociale și medicale asigurate la domiciliu, în perioada 2024 - 2030.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.