minzina cjDe când la conducerea Consiliului Județean Argeș este Ion Mînzînă, Argeșul a reușit să atragă numeroase proiecte importante cu finanțare europeană, fiind un exemplu la nivel regional de eficiență în atragerea de fonduri europene.

Iar aceste performanțe au putut fi constatate și la conferința de presă a CJ Argeș de miercuri 5 iunie, conferință prilejuită în principal de finalizarea a patru proiecte majore cu finanțare europeană: DJ 503, creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ, modernizare și dotare spații Urgență la Spitalul de Pediatrie Pitești și extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești.

“Argeșul este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia ce a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene accesate în Programul Operațional Regional 2014-2020.”, a spus Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, în deschiderea conferinței la care i-a avut alături pe vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului Argeș, Marius Cristian Puiu, și echipa Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională, care gestionează implementarea proiectelor pe fonduri europene.

Trebuie spus că în perioada 2020 - 2024, Consiliul Județean Argeș a implementat nu mai puțin de 22 de proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 513,7 milioane lei.

Iar Consiliul Județean Argeș are în implementare, în contractare sau urmează să fie depuse spre finanțare numeroase proiecte majore aferente noului exercițiu financiar POR 2021-2027, PNRR 2023-2026 și PT 2021-2027, de la achiziționarea a 25 microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ, până la restaurarea Castrului Roman Jidova și Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru viitorul Drum expres A1- Pitești-Mioveni, acesta din urmă în parteneriat cu CNAIR.

Totodată, sunt în curs de elaborare sau actualizare 14 proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în perioada 2024-2025.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.