Politist-control-trafic-politia-Sursa-foto-Facebook-Politia-Romana.jpgLegislația rutieră din România are o serie de lacune, iar asta înseamnă că unii șoferi scapă nepedepsiți chiar dacă polițiștii constantă că aceștia au încălcat legea. Se ajunge în acestă situație deoarece deși oamenii legii pot constata că Codul Rutier a fost încălcat nu pot da sancțiuni în aceste cazuri.

Mai exact, este vorba despre șoferii care au făcut școala și și-au obținut permisul pe mașini cu cutie automată care sunt prinși la volanul mașinilor cu cutie manuală. Din ce în ce mai mulți șoferi aleg să dea examenul auto pe mașini cu cutie de viteze automată, iar această alegere, deși aparent practică și simplă, generează o serie de complicații și provocări în trafic și pentru polițiști.

Dată fiind pregătirea acestor lor, acești șoferi se pot încurca atunci când trebuie să se ocupe de schimbatul vitezelor și pot provoca haos în anumite situații, însă poliția nu le poate face nimic din punct de vedere legal, deoarece nu există sancțiuni specifice pentru aceste comportamente.

Acești șoferi au o restricție clară înscrisă pe permisul de conducere: codul 78, care indică faptul că nu au voie să conducă vehicule cu cutie de viteze manuală. Această restricție este menită să asigure că șoferii care nu au competențe în utilizarea unei cutii de viteze manuale nu pun în pericol siguranța rutieră. Cu toate acestea, din păcate, legislația actuală nu prevede sancțiuni pentru încălcarea acestei restricții, lăsând polițiștii fără pârghii legale de intervenție.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.