poza_principala_sorin_sorescu.jpg

Efervescența și profesionalismul colectivului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș sunt recunoscute atât la nivel național, cât și internațional, datorită rezultatelor înregistrate și implicării acesteia în numeroase proiecte.

Așa se face că reprezentanții acestei instituții sunt trimiși din ce în ce mai des de către conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru a reprezenta România la diferite congrese și sesiuni din afara țării cu teme actuale ce țin de domeniul sanitar veterinar.

Chiar zilele acestea, directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, se află în Franța, la Paris, făcând parte dintr-o delegație  condusă de vicepreședintele ANSVSA, Dr. Csutak Nagy Laszlo, pentru a participa la cea de-a 91-a Sesiune Generală a Adunării Mondiale a delegaților Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH).

 poza_secundara_sorescu.jpg

„În perioada 26 – 30 mai 2024, o delegație condusă de vicepreședintele ANSVSA, Dr. Csutak Nagy Laszlo, participă la Cea de-a 91-a Sesiune Generală a Adunării Mondiale a delegaților Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), care se desfășoară la Paris, Franța.

În cadrul lucrărilor, Adunarea Generală a delegaților WOAH va examina situația globală actuală a bolilor animalelor, inclusiv zoonozele, și vor fi adoptate noi standarde interguvernamentale pentru sănătatea și bunăstarea animalelor.

De asemenea, vor fi dezbătute aspecte privind:

• Modul în care factorii externi (schimbările climatice, conflictele, socio-economia, modelele comerciale) influențează activitatea serviciilor veterinare;

• Situația globală privind pesta porcină africană;

• Activitățile privind realizarea transparenței și supravegherii bolilor;

• Lupta împotriva rezistenței antimicrobiene și colaborarea dintre Grupul de coordonare interinstituțională privind rezistența antimicrobiană (IACG) și OIE;

• Adaptarea unui program de control a rabiei și cerințele de recunoaștere a unui program de control într-o țară;

• Importanța biosecurității pentru sistemele de sănătate ale animalelor acvatice pentru o acvacultură durabilă;

Această întâlnire este esențială pentru stabilirea unor standarde globale și pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării animalelor la nivel mondial”, transmite departamentul de comunicare din cadrul ANSVSA.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.