filstreet-2.jpegFestivalul Internațional de Literatură „LITERATURĂ ÎN STRADĂ – FILSTREET” și-a desemnat câștigătorii celei de-a doua ediții, desfășurate pe parcursul a trei zile, în mai multe locații: Pitești – Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” și pietonala din fața acesteia – și Băbana – editura Rocart. 

Sâmbătă, 25 mai, în cadrul Galei FILSTREET 2024, pe scena din Piața Primăriei Pitești, a avut loc decernarea premiilor, urmată de un miniconcert oferit de Catedra de Muzică, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești și de formația Trio Equilibrium.

Premiile FILSTREET 2024, înmânate câștigătorilor de către primarul Piteștiului, Cristian Gentea, alături de doi dintre membrii juriului – criticul literar Ion Bogdan Lefter, președintele juriului, și poetul Călin Vlasie, co-organizator al festivalului - au fost următoarele: 

Premiul Național de Literatură „ION BARBU” pentru poezie, opera omnia - ELENA ȘTEFOI;

Premiul Național de Literatură „URMUZ” pentru proză/dramaturgie, opera omnia - MATEI VIȘNIEC;

Premiul literar pentru debut, decernat unui scriitor aflat la prima carte, poezie/proză, volum apărut în anul editorial precedent ediției festivalului:

1. poezie – VASILE GRIBINCEA, pentru volumul „Coerenţa labirintică. Volum Alternativ/ Continuu” (Editura Cartier);

2. proză (dramaturgie) – OANA PALER pentru romanul „Stadii”, Editura Rocart

3. eseu,critică și istorie literară:

– ANDREEA POP pentru volumul „Geografiile lui Alexandru Vlad”, Casa Cărții de Știință;

– SORIN IAGĂRU-DINA pentru volumul Oglinda când ți-ar arăta… Discursul critic a șase scriitori români postbelici, (Editura Muzeul Literaturii Române);

Premiul internațional pentru promovarea și traducerea literaturii românești în străinătate „Radu Gabriel Pârvu” – CHRISTIAN W. SCHENK, pentru promovarea și traducerea poeziei românești în Germania;

Premiul special de literatură FILSTREET decernat de Editura ROCART – FLORIN IARU;

Premiul special de literatură FILSTREET decernat de Primăria Pitești – NORA IUGA.

Felicitări câștigătorilor și participanților la acest eveniment unic în țară! 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.