gentea-armand-calinescu.jpgCristian Gentea: Am transformat astfel unul dintre colegiile tehnice de tradiție din Pitești într-o unitate ultramodernă

O bijuterie arhitectonică a Piteștiului, Colegiul Tehnic “Armand Călinescu” a fost reabilitat total și modernizat din punct de vedere al condițiilor necesare pentru educația și dezvoltarea personală a elevilor săi. 

”Am transformat astfel unul dintre colegiile tehnice de tradiție din Pitești într-o unitate ultramodernă, cu toate dotările specifice activităților educaționale, care funcționează acum într-o clădire superbă, dar și extrem de bine reabilitată din punct de vedere tehnic! 

Clădirea, aflată la intersecția dintre Bulevardul I.C Brătianu și strada Calea București, este admirată de toată lumea după amplul proces de reabilitare la care a fost supusă și a redevenit un punct de reper pentru arhitectura urbană!

Ce lucrări s-au realizat pentru acest  imobil impunător?

În primul rând a fost complet reabilitat termic. De asemenea, s-a asigurat eficientizarea consumului de energie al colegiului, dar și producerea acesteia din surse regenerabile, prin montarea de panouri fotovoltaice.

A fost înlocuită învelitoarea corpului C1 și s-au înlocuit straturile terasei necirculabile din corpul C2.

S-au făcut lucrări de consolidare şi de eliminare a infiltrațiilor de apă.

S-a realizat conformarea construcției la exigențele privind protecția contra incendiilor.

Mergând spre interior, au fost reabilitate şi modernizate toate spațiile de lucru. 

S-au făcut recompartimentări, s-au refăcut finisajele, instalațiile electrice, termice, sanitare şi de incendiu, s-au modernizat sistemele de ventilație şi de climatizare.

Într-o clădire transformată total, investiția era firesc să cuprindă și modernizarea condițiilor de învățământ, dar și dotarea colegiului la standarde europene! 

Aceasta a devenit mai atractiv ca niciodată pentru tinerii care vor să urmeze un parcurs profesional în conformitate cu oferta educațională a Colegiului Tehnic “Armand Călinescu”.

În corpul C1 au fost modernizate:

La demisol: sala de dans. 

La parter, 3 săli de clasă și laboratoarele de informatică, geografie, biologie, chimie și  comerț.

La etajul I, 7 săli de clasă și laboratoarele de informatică, metodică și istorie.

La etajul II, 9 săli de clasă, cabinetul de limbi străine și laboratorul de fizică.

În corpul C2 au fost modernizate:

La parter, atelierul, structura postliceală, amfiteatrul, biblioteca, sala de mișcare, vestiarele și cabinetul medical.

La etaj, 3 săli de clasă, laboratorul pentru protecția mediului, atelierele de confecții și electromecanică.

S-a achiziționat mobilier școlar nou!

S-au achiziționat dotări pentru întreaga unitate: aparatură modernă pentru laboratoarele de informatică, fizică, biologie, chimie, comerț, textil, electro-mecanică, limbi străine etc.

783 de elevi beneficiază acum de realizarea acestei investiții!

Mulțumesc pentru încredere! 

Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

CMF 21240002

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.