pediatrie 01Îmi aduc aminte cum acum vreo 10 ani mă uitam și mă oripilam văzând cât de vetust, neprimitor și prăfuit arăta ambulatoriul Spitalului de Pediatrie Pitești, de parcă ar fi fost cumva o relicvă medicală uitată din perioada interbelică. Și speram ca într-o zi să trăiesc un miracol și să văd ambulatoriul Spitalului de Pediatrie refăcut din temelii. Iar scepticul din mine se gândea totuși că speranța asta are și un aer cumva...utopic.

Și, din fericire, începând de luni 1 aprilie (nu, nu e păcăleală, ci o minunată realitate), utopia a fost făcută knock-out, iar ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești a fost extins, modernizat și dotat precum spitalele similare din Vest. Un miracol atât de important ce trebuie neapărat asociat cu eforturile lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, de a schimba din temelii infrastructura sistemului de sănătate din județ. Ion Mînzînă și echipa sa de profesioniști s-au luptat mult pentru acest proiect major. Un proiect în valoare de 16,2 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 7,4 milioane lei. Și, un lucru bun nu vine niciodată singur, este al doilea proiect major finalizat în decurs de câteva luni la Spitalul de Pediatrie Pitești, după cel privind extindere, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgență, proiect terminat la finalul lui 2023.

Iar modernizarea din temelii a Ambulatoriului a fost marcată de un eveniment special la care au fost prezenți numeroși oficiali de top, de la secretarul de stat Raed Arafat și Simona Bucura-Oprescu – ministrul Muncii până la Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș, Cristian Gentea – primarul Piteștiului și Liviu Mușat – director ADR Sud Muntenia.

E o bucurie să văd ce s-a putut realiza la Spitalul de Pediatrie Pitești printr-o muncă de echipă, cu oameni excepționali. În județul Argeș s-a reușit una dintre cele mai performante modernizări ale unui spital de pediatrie din sudul României”, a spus Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș.

 

S-a scurtat timpul de reacție al personalului

 

După cum a precizat dr. Adina Enescu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, printre dotările noi și foarte necesare se numără și un bazin pentru hidrokinetoterapie, dar și un spațiu ”Nirvana” pentru pacienții cu tulburări neurosenzoriale. Tot legat de ambulatoriu, trebuie spus că s-au făcut investiții majore și în instalațiile de filtrare a aerului, în cabinetele medicale și în instalațiile de climatizare. Practic, totul s-a schimbat. Iar cineva care de exemplu revine acum după câțiva ani în Ambulatoriul Spitalului de Pediatrie Pitești va avea senzația că a greșit orașul și țara și că a ajuns în Elveția ori Franța.

manechin

 

Grație investițiilor majore, s-au scurtat și timpii de reacție a personalului. Personalul medical se antrenează pe două manechine de ultimă generație din plastic, conectate la aparate și se simulează 12 situații de urgență.

S-a investit de asemenea și într-o stație de apelare a personalului, tot pentru reducerea timpilor de reacție.

 

 

Raed Arafat: ”Vin mereu cu plăcere la Pitești, locul unde am învățat româna”

 

arafat

Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii, se implică mult și constant pentru creșterea calității actului medical în Argeș. ”În județul Argeș, sănătatea este o prioritate majoră. Pentru echipa de parlamentari PSD Argeș, sănătatea argeșenilor, a adulților și a copiilor, este o prioritate”, a precizat Simona Bucura-Oprescu. Ministra Muncii chiar a testat unul dintre manechinele cu care fac practică medicii pe parcursul vizitei în ambulatoriul modernizat din temelii.

Prezent la evenimentul de la Spitalul de Pediatrie Pitești, secretarul de stat Raed Arafat a rememorat cu plăcere perioada petrecută aici în tinerețe. ”Vin mereu cu mare plăcere la Pitești, aici am învățat româna pe parcursul unui an. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut la Spitalul de Pediatrie Pitești și vă felicit pentru acest proiect de succes”, a declarat Raed Arafat.

arafat 01

pediatrie 02

bazin

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.