nicolae reinhumareAu fost multe momente pline de emoție vineri 29 martie la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, acolo unde Principele Nicolae, fratele Regelui Carol al II-lea, a fost înhumat alături de soția sa, Ioana Dumitrescu-Doletti. Rămășițele lor pământești au fost aduse din 27 martie la Curtea de Argeș din Elveția.

Slujba de înhumare a fost oficiată de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, iar la eveniment au fost prezenți Principele Radu și Nicolae al României alături de soția sa, Alina de Roumanie.

În fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș au fost prezenți aproape 1.000 de oameni, unii dintre ei veniți chiar din Brașov și Timișoara. Sicriul Principelui Nicolae a fost drapat cu tricolorul României.

„Este un act de reparație morală. Încet, încet, membrii Familiei Regale se întorc acasă. Mă bucur că Principele Nicolae și soția sa au revenit acasă“, a spus Nicolae al României la finalul ceremoniei.

Și tot la finalul ceremoniei, dacă Principele Radu a plecat imediat, fără a saluta oamenii, în schimb Nicolae al României a rămas zeci de minute în continuare, depunând coroane la mormintele bunicilor săi, precum și la mormântul Principelui Nicolae și al Principesei Ioana. Plini de căldură,Nicolae al României și soția sa Alina au discutat cu oamenii și au făcut fotografii cu aceștia.

Principele Nicolae a murit în 1978, iar azi dorința de a reveni acasă i s-a îndeplinit, la 46 de ani de la decesul său.

Principele Nicolae al României s-a născut la Castelul Pelișor din Sinaia, la 3 august 1903, fiu al Principelui Moștenitor Ferdinand și al Principesei Moștenitoare Maria. Principele Nicolae a fost botezat de către Împăratul Rusiei, Nicolae al II-lea. A depus jurământul ca Prim-Regent al României în ziua de 20 iulie 1927, la vârsta de 23 de ani. A fost Regent până la 8 iunie 1930. A murit la 9 iulie 1978, la Madrid, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Nicolae 03nicolae 01

Nicolae 04

Nicolae 05

Calinic

Radu

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.