dsvsaValoarea și expertiza impecabilă a specialiștilor din cadrul DSVSA Argeș sunt recunoscute din ce în ce mai des la nivel internațional.

În perioada 19-22 martie, în orașul Rennes, din Franța, s-a desfășurat cursul BTSF (Better Training for Safer Food) cu subiectul: „Prevenția, controlul și eradicarea Encefalopatiilor Spongiforme transmisibile și subprodusele de origine animală nedestinate consumului uman”.

La instruire au participat 42 de specialiști din 14 țări europene, iar România a fost reprezentată de către Oana Dănescu, șef Serviciu Control Oficial Sănătatea și Bunăstarea Animalelor din cadrul DSVSA Argeș și de încă un specialist din cadrul DSVSA Botoșani.

În cele patru zile al reuniunii din Franța au fost prezentate ultimele modificări ale legislației europene în domeniul encefalopatiilor spongiforme transmisibile/encefalopatiilor spongiforme bovine și măsurile întreprinse pentru a ține sub control evoluția acestor boli.

„În orice domeniu resursa umană este cea mai importantă. Trebuie să ne perfecționăm în permanență, să fim la curent cu ultimele modificări în domeniu. Cred foarte mult în oameni și în echipă. Totodată, țin să-i mulțumesc domnului președinte al ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, pentru că a ales ca unul din reprezentanții României la această instruire să fie din cadrul DSVSA Argeș”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Ca exemple de bune practici, în perioada petrecută în Franța au fost vizitate două unități din domeniul subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman: o fabrică de hrană pentru animalele de acvacultură și o fabrică de PAP (proteine animale procesate).

Cât privește această boală care apare la rumegătoare, amintim faptul că LSVSA Argeș a fost dotat de curând cu o linie pentru analize de laborator în direcția ESB.

dsvsa arges

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.