CONCURS-CAINI.jpgÎn ziua de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Secției de Poliție Rurală Hârtiești, împreună cu reprezentanții DSVSA Argeș au efectuat verificări, cu ocazia expoziției chinologice multirasă și a concursului chinologic, organizate în localitatea Hârtiești.

În urma activităților efectuate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea art. 5 alin. 1 din Legea 205/2005 privind protecția animalelor și art. 3 lit b pct 9 din HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, s-a constatat faptul că cinci exemplare canine din rasa ciobănesc de asia central și trei exemplare din rasa ciobănesc corb aveau urechile și cozile cupate, fapte ce constituie infracțiuni prevăzute de art. 25 alin. 1 lit. a din Lega 205/2004 - ,,intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor,,.

Pentru asigurarea  cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.