ilie

Magistrații de la Judecătoria Pitești au stabilit primul termen al procesului în care omul de afaceri Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, fostul patron al FC Argeș, va fi judecat pentru ucidere din culpă. Primul termen este pe 11 aprilie, iar Ilie Penescu este judecat pentru moartea unui angajat la firma pe care o conducea muncind la negru

Pe 31 august 2022, un bărbat care muncea la o firmă de ambalat zahăr din Pitești condusă ilegal de Ilie Penescu a căzut de la 2,5 metri în timp ce încărca cu zahăr un utilaj, pierzându-și viața. Ancheta a scos la iveală faptul că punctul de încărcare era neautorizat și improvizat.

Mai mult, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a amendat Hera Packing SRL cu 20.000 lei pentru muncă la negru. Culmea e că cel angajat fără forme legale era chiar Ilie Penescu, care deși nu avea vreo calitate în cadrul firmei administrate de soţia sa, semna acte şi se ocupa de activitatea firmei ca şi cum ar fi fost el administrator.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în dimineaţa zilei de 31 august 2022, la indicaţia lui Ilie Penescu, victima R.M.C. alimenta cu zahăr un utilaj în scopul ambalării în pungi de plastic de un kilogram, deși el era încadrat ca agent de curățenie și, prin urmare, nu avea voie să desfășoare astfel de activități.

„Pentru această activitate, victima a urcat la o înălţime de aproximativ 2,5 metri, pe o platformă neamenajată corespunzător, fără echipament de protecţie (era imbrăcată în ținută civilă și desculţă) pe o rampă improvizată din metal şi paleţi din lemn. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut de la înălţimea de aproximativ 2,5 metri suferind leziuni la cap, incompatibile cu viaţa”, precizează anchetatorii.

Și tot procurorii au stabilit că Ilie Penescu ”a avut o atitudine nesinceră pe parcursul urmăririi penale şi nu a recunoscut săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina sa”.

În primăvara lui 2023, frații Cornel și Ilie Penescu și Gheorghiță Pieca, fostul administrator PIC, au scăpat, ca urmare a prescrierii faptelor, de acuzațiile aduse în dosarul legat de falimentarea PIC, una dintre cele mai cunoscute rețele de hipermaketuri din Pitești și din sudul României la începutul anilor 2000. În schimb, conform deciziei Tribunalului Argeș, vor fi obligați să plătească peste 18 milioane lei pentru sumele însușite prin evaziune fiscală, dar și cu drept de daune morale. Ilie Penescu are de returnat peste 5,8 milioane lei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.