penitenciarPenitenciarul Mioveni a obținut anul trecut venituri importante prin munca cu persoanele private de libertate.

”În 2023, am realizat un venit de 1,56 milioane lei, fără TVA, iar viziunea pentru anul curent ne îndreaptă speranțele către o dublare a acestor venituri. În prezent, avem aproximativ 300 de persoane private de libertate repartizate la muncă, dintre care aproximativ 200 de deținuți participă zilnic. Atelierul de tâmplărie a devenit ceva mai activ, atrăgând interesul multora pentru capacitățile noastre de prelucrare a lemnului”, spun reprezentanții Penitenciarului Mioveni.

Discuțiile pentru extinderea colaborării cu beneficiarii ctuali sunt în desfășurare, iar, în viitorul apropiat, conducerea Penitenciarului Mioveni se așteaptă să aibă un număr dublu de persoane private de libertate implicate în muncă.

Din veniturile obținute în colaborare cu persoanele private de libertate, 40% sunt alocate acestora, în timp ce 60% rămân în contul Penitenciarului Mioveni.

Din cota de 40%, deținuții au transferat bani familiilor, au achiziționat produse alimentare sau au economisit pentru momentul liberării.

”Din cota noastră de 60%, am început să modernizăm condițiile de muncă, instalând sisteme de supraveghere performante, actualizând echipamentele necesare și reconfigurând spațiile existente. Ne propunem să îmbunătățim și parcul nostru auto, având în vedere buna gestionare a resurselor.

Cu câmpuri pe care le cultivăm, producem propriile noastre provizii și muncim în diverse domenii”, mai spun oficialii din cadrul Penitenciarului Mioveni.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.