lupi

Fundaţia Conservation Carpathia este implicată de mulți ani foarte activ în protejarea pădurilor virgine din Argeș. Fundația a cumpărat mii de hectare de păduri ce au intrat în protecție completă, fiind astfel salvate de la defrișări.

Iar la începutul acestui an prestigioasa televiziune britanică BBC Earth, parte a rețelei BBC, a realizat un amplu reportaj legat de pădurile și animalele sălbatice din Argeș, vorbind printre altele cu Christoph și Barbara Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia.

După cum spun jurnaliștii britanici, protejarea pădurilor virgine și a animalelor sălbatice din Argeș este esențială în bătălia dură împotriva schimbărilor climatice și în protejarea acestui ecosistem atât de special din Munții Făgăraș.

Din 2009, Fundaţia Conservation Carpathia a salvat de la tăiere peste 26.000 de hectare de pădure din Făgăraş şi sudul României, o parte importantă dintre păduri fiind în Argeş.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.