universitatepitesti.jpgÎncepând cu acest an, atât diploma de absolvire a liceului, cât și certificatul de acordare a definitivării în învățământ vor conține un cod QR, ce va permite verificarea parcursului academic al deținătorului, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat recent la Guvern. Măsura va fi extinsă, din anul școlar 2024-2025, pentru toate actele de studii.

 

Proiectul de HG, ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, stabilește tipurile de informații şi formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.

Astfel, documentul stabilește că, începând din 2024, diploma de absolvire a liceului (însoţită de foaia matricolă, parte a portofoliului educaţional), precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ urmează să conțină ca element distinctiv și un cod QR.

Apoi, din anul școlar 2024-2025, aplicarea unui cod QR se va extinde asupra tuturor actelor de studii.

Prin acest cod QR se va verifica autenticitatea documentului și parcursul academic al deținătorului, datele fiind preluate dintr-o bază de date gestionată de Ministerul Educației.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.