decaMarți 16 ianuarie, în Argeș au fost prezente ministrele Justiției – Alina Gorghiu și Educației – Ligia Deca. Iar veștile sunt foarte bune, fiind vorba în primul rând de proiecte majore de sute de milioane de lei de care vor beneficia unitățile de învățământ din Argeș.

Ministra Ligia Deca a mers la Colegiile Al. Odobescu și I.C. Brătianu din Pitești, la Liceul ”Regele Mihai” din Curtea de Argeș, precum și la Inspectoratul Școlar Argeș și la sediul PNL Pitești.

”Am avut o întâlnire foarte bună și fructuoasă la Inspectoratul Școlar Argeș. Se vor face investiții de peste 410 milioane lei în unitățile de învățământ din Argeș. Contractele sunt deja semnate, procedurile de execuție sunt în curs. Se vor realiza 36 de laboratoare inteligente în Argeș. Județul Argeș are zeci de proiecte depuse pentru reducerea abandonului școlar. Vor fi de asemenea achiziționate 25 de microbuze verzi în 25 de comune din Argeș pentru transportul elevilor, contractele sunt încheiate. Va fi de asemenea semnat contractul privind consorțiul regional pentru învățământul dual, ce are ca lider de parteneriat orașul Mioveni. Va fi de asemenea un proiect pentru digitalizarea Universității din Pitești, proiect în valoare de 28 de milioane lei și care se află în implementare”, a declarat ministra Ligia Deca.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.