WhatsApp-Image-2024-01-16-at-14.55.43-2.jpegAstăzi a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ al Județului Argeș. Este unul dintre cele mai ample proiecte investiționale ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană nerambursabilă, cu o valoare de 41 milioane lei, din care 24 milioane lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă. 

"Iată că am ajuns la momentul în care o lucrare importantă a fost finalizată - reabilitarea Palatului Administrativ în care își desfășoară activitatea Consiliul Judetean Arges, Instituția Prefectului și alte instituții publice din județ. Este o lucrare foarte importantă pentru că această clădire este una reprezentativă pentru ceea ce înseamnă administrația județului Argeș. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene, în cadrul unei axe accesată de noi. Sunt puține județe în România care au accesat o asemenea investiție. 

 Sunt foarte mulțumit de modul în care constructorul și întregul aparat al Consiliului Județean au contribuit la reabilitatarea acestei clădiri. Sperăm ca în exercițiul financiar 2021-2027 să găsim posibilitatea reabilitării și a altor clădiri administrative ale județului Argeș. Lucrurile stau foarte bine dacă ne gândim că niciunul din cele 10 proiecte importante pe care Consiliul Județean Argeș și le-a propus în exercițiul financiar 2014-2020 nu a rămas nefinalizat. Anul acesta este anul în care toate aceste clădiri vor fi redate publicului și lucrul acesta îl facem din dorința de a îmbunătăți viața administrativă a județului Argeș, viața culturală și tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Argeș", a precizat președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Palatul Administrativ a fost construit în perioada 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. După 50 de ani de la darea în folosință, Palatul Administrativ a fost modernizat în totalitate și reabilitat termic.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.