penitenciar-bun.jpgFederația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor amenință cu blocarea penitenciarelor în 2024. Președintele sindicatului a spus că și ei se solidarizează cu protestatarii din domeniul transporturilor și agriculturii.

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a avertizat că, în cazul ignorării revendicărilor de către Guvern, penitenciarele vor fi blocate pe termen nelimitat în 2024. Dorobanțu a afirmat că Guvernul României are o datorie semnificativă față de polițiștii militari și personalul din penitenciare, evaluată la aproximativ 2.000 de lei pe persoană.

 

Președintele sindicatului a subliniat că, în contextul alegerilor, anul 2024 este considerat un moment crucial. El a adăugat că, în lipsa obținerii unor concesii acum, acestea ar putea deveni inaccesibile ulterior.

El a spus că „dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”. De asemenea, a arătat că „s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

Sindicatul a exprimat solidaritate cu protestatarii din domeniul transporturilor și agriculturii, subliniind că aceștia contribuie la plata salariilor personalului din penitenciare prin taxele pe care le plătesc.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.