dsvsa

DSVSA Argeș are de mai mulți ani încheiat un protocol de colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București- Facultatea de Medicină Veterinară în vederea desfășurării stagiilor de practică în județul nostru pentru studenți, viitorii medici veterinari din toată țara, în fiecare an instituția găzduind sute de studenți. Un exemplu absolut lăudabil ce arată că directorul Sorin Sorescu și echipa sa de profesioniști de la DSVSA Argeș sunt implicați constant în comunitate și în susținere concretă a pregătirii studenților care vor deveni medici veterinari.

Luni 11 decembrie, zeci de studenți din anul VI de la Medicină Veterinară din București au efectuat o vizită într-o exploatație comercială de tip A de porcine situată în comuna Bârla.

”Pe 11 decembrie au venit în Argeș aproximativ 40 de studenți, însoțiți de trei profesori de la facultate - Mihai Pitran, Alexandru Duțulescu și Valerica Constantinescu, pentru a vedea cum funcționează o exploatație comercială de tip A, ce diferențe sunt ca dotare și dimensiuni între o gospodărie a populației și o fermă comercială. La Bârla au văzut zona de reproducere, au văzut condițiile de biosecuritate, spațiul de pregătire a hranei. Le-am explicat studenților, care sunt în anul terminal, ce posibilități profesionale au dacă termină Medicina Veterinară. Spectrele sunt foarte mari. Iar studenții au fost bucuroși să vadă și deschiderea noastră față de ei”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Trebuie spus că DSVSA Arges sprijină atât pregătirea profesională a studenților, cât și creșterea în sistem tradițional și comercial a porcinelor în Argeș, dezvoltarea acestei industrii fiind o prioritate pentru instituție.

”În Argeș vin anual 250-300 de studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară București pentru a face practică în unitățile din județ. Și vorbim aici de abatoare, unități de procesare carne, fabrici de lapte, cel mai modern centru de prelucrare miere din țară – ce este la Curtea de Argeș, în laborator, pe diferite secții și chiar și în exploatații comerciale. Studenții au fost de-a lungul anilor inclusiv în gospodării ale populației, ca să vadă cum se cresc animalele, cum se mențin și respectă normele de biosecuritate. În ultimii ani am găsit multă înțelegere în rândul agenților economici din Argeș, care primesc studenți de la Medicină Veterinară. Sunt în medie șase-șapte vizite ale studenților anual. Iar numărul studenților care vin în Argeș crește de la an la an”, mai precizează directorul Sorin Sorescu.

dsvsa

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.