dsvsa gradinite

De când la conducere a venit Sorin Sorescu, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este foarte implicată și activă în proiecte utile pentru comunitate. O dovadă palpabilă și concretă este reprezentată de numeroasele proiecte pe care le derulează DSVSA Argeș.

Astfel, săptămâna trecută, joi, 23 noiembrie, la Grădinița cu Program Prelungit "Academia Piticilor" din Curtea de Argeș, coordonată de directoarea Claudia Zafiu, a avut loc lansarea proiectului de Educație pentru Sănătate "Împreună pentru copiii noștri în grădinița copiilor sănătoși" la care au participat directorul DSVSA Argeș - Sorin Sorescu, Teodor Ionuț Minciună - Inspector pentru Educație Timpurie, directorii unităților de învățământ preșcolar implicate în proiect, cadrele didactice, personalul administrativ și cadrele medicale din Grădinița Academia Piticilor, precum și Rodica Budeci, directoare a Grădiniței IET Nr. 2 din Republica Moldova, parteneră în acest proiect.

Proiectul a luat naștere din necesitatea de a atrage atenția personalului din grădinițe, dar și a părinților asupra unei alimentații sănătoase și corecte bazate pe un meniu consistent și corect realizat.

Acest proiect în cadrul căruia DSVSA Argeș este partener își propune organizarea unor dezbateri, lecții, workshop-uri, expoziții care să asigure educarea persoanelor care au datoria să ghideze, să ofere încredere și siguranță în ceea ce privește alimentația echilibrată și sănătoasă a preșcolarilor înscriși în unitățile de învățământ preșcolar.

 

Alimentația copiilor este esențială pentru o viață sănătoasă”

 

gradinite alimentatie

 

”Din prima zi, de când am preluat funcția de director executiv al DSVSA Argeș mi-am propus să am o altă abordare în ceea ce privește modul de desfășurare a activității instituției pe care o conduc. Cred foarte mult în educație și prevenție. De-a lungul carierei mele am activat și în mediul privat și știu exact ce înseamnă să vină o instituție a statului și să pună, cum s-ar spune, biciul pe tine. În schimb nu am văzut în acea perioadă o instituție a statului care să vină să mă învețe, să-mi ofere consultanță, pentru a aplica măsura prevenției, și apoi măsurile coercitive”, a declarat pentru FinanciarPress.ro. Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș

Ca și fost cadru didactic, Sorin Sorescu este de părere că educația este primordială pentru un mod de viață sănătos.

”Alimentația și mai ales alimentația copiilor este esențială pentru o viață sănătoasă. De aceea am achesat cu bucurie la acest proiect, care sper să se extindă la nivelul întregului județ. Copiii din ziua de astăzi recepționează foarte repede mesajele noastre și totodată le transmit și adulților de acasă. Pe scurt, la această primă întâlnire, le-am transmis cadrelor didactice și tuturor celor prezenți, că este esențial să ne procurăm hrana de la producători locali autorizați/înregistrați sanitar veterinar”, adaugă Sorin Sorescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.