pod-dambovicioara.jpgAstăzi, 27.11.2023, s-a deschis circulația rutieră pe unul dintre cele mai spectaculoase poduri din județul Argeș, situat pe DN73, sectorul Pitești - Brașov, pod care traversează râul Dâmbovița.

Podul Dâmboviței este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România.

Are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri, iar construcția lui (finanțată prin POIM) a durat 1 an și 6 luni.

Acesta preia traficul rutier pe traseul istoric Rucăr - Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania.

Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschiderea circulației pe noul pod.

Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

 Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.