parc-fotovoltaic-teren-ads-stat.jpgO suprafață de peste 80.000 de hectare de teren agricol vor fi puse ”la bătaie” de Agenția Domeniilor Statului (ADS) pentru a fi transformate în parcuri fotovoltaice. 

Agenția a anunțat că a finalizat inventarierea scriptică a terenurilor neproductive și că o suprafață uriașă poate fi alocată proiectelor din sectorul energetic.

Suprafețele disponibile la ADS pentru parcuri fotovoltaice

Conform ADS au fost identificate aproximativ 8.500 ha de teren agricol neproductiv, din care cele mai importante suprafețe se află în județul Constanța, 2.738 ha, în județul Brăila, 1.550 ha, și în județul Argeș, 1.222 ha.

La acestea se adaugă circa 76.000 ha, terenuri agricole clasele IV și V, adică cele mai slabe din punct de vedere al bonității agricole. Cele mai importante suprafețe se află în județul Călărași, 26.625 ha, în județul Sibiu, 9.377 ha, și județul Dolj, 4.906 ha.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.