bani-pensie.jpgSistemul public de pensii de la noi va fi reglementat curând, așa cum au anunțat guvernanții, printr-o nouă lege, proiectul acesteia fiind pus recent în dezbatere publică. 

Viitoarea lege a pensiilor va reglementa doar patru tipuri de pensii, nu cinci, ca acum. 

În esență, pensia anticipată fără penalizări dispare, rămânând doar cea cu penalizări.

Proiectul de lege aflat în dezbatere, prin care se dorește modificarea sistemului public de pensii, astfel încât să fie “sustenabil din punct de vedere financiar”, după cum subliniază guvernanții, va mai reglementa doar patru tipuri de pensii.

Proiectul reglementează, mai exact, următoarele categorii de pensii:

pensia pentru limită de vârstă;

pensia anticipată;

pensia de invaliditate;

pensia de urmaș.

Astfel, se va păstra doar un tip de pensie anticipată, în condițiile în care actuala lege a pensiilor (Legea 263/2010) stabilește două tipuri. Practic, viitoarea lege a pensiilor elimină pensia anticipată fără penalizări.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.