studenti-laptop.jpgModul în care tinerii se pot înscrie la cursurile unei instituții de învățământ superior din România ar trebui să se simplifice, prin înființarea unei platforme digitale naţionale în acest sens, ce va permite înscrierea atât la facultățile de stat, cât și la cele private, potrivit unui proiect de lege pus luni în dezbaterea deputaților, potrivit Avocatnet.ro.

Măsura e propusă a doua oară în Parlament, proiectul ce o conținea inițial fiind respins definitiv la final de octombrie, deoarece viza modificarea vechii legi a educației, iar din septembrie avem legislație nouă în domeniu.

Potrivit proiectului de lege de la Camera Deputaților, ar trebui să apară platforma Univedu, gândită pentru facilitarea înscrierii candidaților la admiterile în cadrul programelor de studii universitare ale instituțiilor de învățământ superior din România.

Platforma va fi dezvoltată și administrată de Ministerul Educației și va permite înscrierea la facultăți de stat, particulare sau confesionale, autorizate provizoriu sau acreditate.

Prin intermediul platformei Univedu, candidații vor putea depune dosarul de înscriere la admiterea în instituțiile de învățământ superior în format electronic.

Ulterior, cei admiși vor trebui să depună, în cel mult 20 de zile de la publicarea listelor finale privind candidații admiși, originalele documentelor transmise electronic. În caz contrar, candidații vor fi eliminați de pe listele celor admiși.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.