evaziune.jpgPolițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 02 iunie -31 august 2016, un bărbat de 53 de ani, din Mozăceni, în calitate de administrator al unei firme, ar fi înregistrat, în evidențele contabile ale societății, 64 de facturi fiscale, reprezentând achiziții fictive, în valoare totală de 246.348 de lei.

De asemenea, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat și pentru a genera o compensare/deducere ilegală de TVA, bărbatul ar fi generat documente justificative prin care a creat o aparență de legalitate presupuselor achiziții, aducând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de88.686 lei (TVA și impozit pe profit).

Pe parcursul urmăririi penale, debitul principal a fost achitat.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.