tractor.jpgPermisul de conducere categoria Tr pentru tractor va deveni obligatoriu de la 1 iulie 2024, conform unui proiecte de lege depus la Senat și care prevede ca, până la acest termen, conducătorii mașinilor agricole să nu fie sancționați penal dacă fac dovada că dețin permis de conducere pentru alte categorii.

”Dreptul de a conduce un autovehicul ori tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie. Pentru a conduce tractor agricol sau forestier, permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehicolul va fi obligatoriu de la 01.07.2024, dar este obligatoriu de a deţine permis de conducere din celălalte categorii: B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D. DE sau Tr”, prevede propunerea legislativă pentru modificarea art.23 alin.(1) din Ordonanța de urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În prezent, polițiștii deschid dosar penal fermierilor care nu au carnet de conducere pentru categoria corespunzătoare

De precizat că prorogarea termenului nu este în vigoare până când inițiativa legislativă nu votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Până când proiectul va deveni lege, tractoriștii care sunt prinși în trafic că nu dețin permis de conducere corespunzător categoriei vehiculului pe care îl condus, sunt pasibili închisoare conform Legii 200/2023.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.