elevA făcut vâlvă la finalul lunii septembrie cazul elevului de 17 ani de la Liceul Tehnologic Construcții Mioveni care a bătut crunt o colegă de la o clasă paralelă, lovind-o cu piciorul în mandibulă, fiind ulterior arestat timp de mai multe zile. Surse judiciare au dezvăluit pentru FinanciarPress.ro că elevul violent este în prezent în arest la domiciliu, iar la finalul acestei luni magistrații de la Judecătoria Pitești vor decide dacă măsura va fi prelungită sau schimbată.

La finalul lunii septembrie, Gheorghe Diniță, directorul Liceul Tehnologic Construcții Mioveni, declara că elevul respectiv urma să fie exmatriculat. Numai că elevul bătăuș s-a retras de la liceu înainte ca cercetarea disciplinară să fie finalizată.

”Acel elev s-a retras, iar comisia de cercetare disciplinară ar fi hotărât exmatricularea lui, dacă nu se retrăgea”, spune directorul Gheorghe Diniță. Și cum elevul s-a retras și având în vedere faptul că are un dosar penal, acesta nu se mai poate reînscrie pe parcursul acestui an școlar la o altă unitate de învățământ.

”Concret, respectivul elev nu se mai poate reînscrie la altă școală în acest an școlar. Dacă vorbim din punct de vedere educațional, acel elev a abandonat școala. Această găselniță a retragerii în cazul elevului din Mioveni este una greșită. Acea cerere nu are vreo valoare legală. Elevul respectiv se va putea reînscrie în anul școlar următor la o altă unitate de învățământ. Învățământul este obligatoriu până în clasa a XII-a”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.