magwoodMarți 10 octombrie, cu începere de la ora 10, la Centrul Universitar Pitești va începe un seminar internațional de prima rang dedicat educației nucleare, științei, tehnologiei și politicilor din domeniul nuclear.

Alături de Mihnea Costoiu – rectorul Universității Politehnica București și Dumitru Chirleșan – prorectorul Centrului Universitar Pitești, evenimentul va fi onorat de personalități de cel mai înalt, în frunte cu Sebastian Burduja – ministrul Energiei, William D. Magwood IV (foto), directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Ian Farnan, profesor la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. La eveniment vor fi prezenți de asemenea zeci de invitați de la Ministerul Muncii, Nuclearelectrica, Raten și universitățile din Iași, Constanța, București, Cluj-Napoca și Politehnica București.

Mai trebuie spus că Centrul Universitar Pitești și Universitatea Politehnica București sunt singurele universități din România ce formează specialiști în domeniul nuclear.

În acest an, România a aderat la platforma Nuclear Education, Skills and Technology (NEST) a NEA.

Platforma NEST reprezintă un instrument de formare profesională a unei noi generații de specialiști români pentru implementarea proiectelor strategice în domeniul nuclear (retehnologizarea Unității 1, proiectul Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă și dezvoltarea reactoarelor modulare mici), în vederea susținerii procesului de decarbonare a sectorului energetic pentru a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.