alinaÎn ultima perioadă s-au înmulțit cazurile grave de consumatori de droguri, inclusiv în cazul șoferilor. Iar tragedia din august din stațiunea 2 Mai a făcut ocolul țării.

Iar Alina Gorghiu și colegii săi din Ministerul Justiției și PNL au reacție la aceste probleme importante și delicate, demarând mai multe proiecte pentru reducerea acestui flagel. Săptămâna viitoare, în Parlament va fi depus un proiect de lege legat de registrul traficanților de droguri.

”Scopul acestui registru al traficanților de droguri este unul preventiv. Datele ne vor ajuta să luptăm împotriva traficului de droguri. În sistemul penitenciar, aproape 1.100, mai exact 1.087 de persoane, execută pedepse privative de libertate pentru comiterea unor infracţiuni din sfera traficului de droguri. Din păcate 65% sunt recidiviști. În registru vor fi introduși în primul rând cei care au făcut trafic de droguri de mare risc atât în țară, cât și la nivel internațional. Totodată vor fi introduși și cei care își pun la dispoziție locuința sau localul pentru consum de droguri. Cei care vor fi introduși în registru trebuie să se prezinte la poliție la fiecare trei luni maximum și să furnizeze detalii legat de activitatea desfășurată, locurile frecventate, persoanele cu care intră în contact și dacă își schimbă domiciliul”, explică ministrul Alina Gorghiu, ministra Justiției.

Cu privire la soluții, ministrul Justiției a venit și cu o altă veste foarte bună, o veste ce se va materializa într-o Hotărâre de Guvern cât se poate de repede. Este vorba de 25 de posturi noi de procurori la DIICOT. Procurorii vor fi concentrați într-un serviciu de combatere a traficului stradal pe raza București-Ilfov – 8 procurori, un birou antidrog în cadrul DIICOT Constanța și posturi de procurori alocate în județe care au centre universitare, unde turismul este foarte ridicat și unde sunt festivaluri muzicale.

”Vom pune la dispoziție toate resursele umane, materiale și tehnice pentru ca DIICOT să îți poată desfășura în condiții mai bune activitatea pentru combaterea traficului de droguri”, precizează Alina Gorghiu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.