ora-ceas.jpgRomânia va trece la ora de iarnă și în anul 2023, asta în ciuda faptului că au existat numeroase discuții la nivelul Parlamentului European pentru a renunța la acest obicei.

 

Trecerea la ora de iarnă va avea loc în 28 octombrie. Mai exact, în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ceasurile se vor da înapoi cu o oră. Astfel, ora 2:00 va deveni ora 1:00.

Ultima duminică din luna octombrie va fi considerată cea mai lungă zi a acestui an. Studiile au arătat de-a lungul timpului că această schimbare are un impact asupra organismului și că anumiți oameni au nevoie chiar și de câteva săptămâni pentru a se adapta.

Țările membre ale Uniunii Europene au fost nevoite să decidă dacă vor rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă. În ciuda discuțiilor care au existat, nu toate țările membre au luat o decizie definită.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.