soba.jpgRomânii ar putea beneficia de vouchere pentru încălzirea locuinţei, printr-un program pilot. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. El își dorește un proiect prin care sobele cu eficienţă scăzută, de 20%-25%, să fie înlocuite cu sobe noi, eficiente, iar pentru a le putea schimba, românii ar putea primi noi vouchere din partea statului român. Direcția Europeană de Reducere a Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră obligă statele membre din UE să facă o schimbare majoră în schema de încălzire a locuințelor oamenilor. Pe scurt, în viitor, Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea centralelor termice pe gaze naturale și sobele vechi, potrivit unui proiect de directivă care va fi discutat curând de Comisia Europeană (CE). Ceea ce înseamnă că facturile la căldură vor crește în viitor.

 

„Aproximativ 3,5 milioane de gospodării din România se încălzesc cu lemne. Cele mai multe dintre acestea folosesc sobe vechi, cu randament scăzut şi grad de poluare ridicat.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.