mediciPrimul spital de stat construit de la zero în România după Revoluție, Spitalul Orășenesc Mioveni a devenit de la deschiderea sa în toamna lui 2019 un reper la nivel național atât în ceea ce privește dotările de excepție, cât și profesionalismul personalului, profesionalism dovedit cu brio inclusiv pe durata pandemiei de SARS-CoV-2.

Și, grație a tot ceea ce se face la Mioveni, Spitalul Orășenesc atrage doctorii tineri ca un magnet. Iar acest lucru a fost demonstrat și la evenimentul organizat marți 12 septembrie la Centrul Cultural Mioveni, eveniment în cadrul căruia au fost prezentați cei nu mai puțin de 16 medici nou-veniți în ultimele luni. Este vorba de Simona Udriște Dumitrescu, Adina Maria Constantin, Cristina Vărzescu Mohamed, Florentina Petcusin, Constantin Alina Radu, Mihai Hodorog, Iulia Mădălinea Cârstea, Theodor Popa, Andreea Hodorog, Ana Maria Stancu, Mihai Bolocan, Iulia Raluca Boca, Raluca Onilă, Mădălina Mitrea, Denis Vizulic, Dragoș Filipoiu și Oana Carmina Vlăduțoiu Drăgoi.

După cum spune medicul Mircea Stoian, managerul Spitalului Orășenesc Mioveni, s-au făcut numeroase eforturi împreună cu echipa de aici pentru a fi aduși medici valoroși la Mioveni și pentru a li se asigura condiții așa cum trebuie, pentru a nu pleca peste hotare.

”Am venit de la Spitalul Floreasca, iar la Spitalul Mioveni, unde sunt condiții excelente, lucrez alături de o echipă minunată de oameni”, precizează Cristina Mohamed Vărzescu, medic specialist medicină urgență.

 

Primarul Ion Georgescu: ”Sunt pacienți din țară care vor să fie consultați de către medicii de la Spitalul Mioveni”

 

Primarul Ion Georgescu, omul care s-a zbătut enorm pentru ca Spitalul de la Mioveni să devină realitate și să ajungă la standarde de vârf, a ținut să aprecieze faptul că la Mioveni vin tot mai mulți medici tineri și că aceștia sunt apreciați. ”Sunt pacienți din țară care vor să fie consultați de către medicii de la Spitalul Mioveni”, precizează primarul Ion Georgescu.

La ora actuală, Spitalul Mioveni are în total 450 de cadre medicale și nemedicale, dintre care 51 sunt doctori.

Și, încă un detaliu absolut lăudabil, până acum 15 locuințe de serviciu au fost puse la dispoziția medicilor care au venit la Spitalul Mioveni din alte orașe.

Iar faptul că la Spitalul Mioveni vin numeroși doctori tineri este un exemplu și pentru celelalte spitale din țară. Pentru că, așa cum inspirat spunea doctorul Adrian Ciocănea, șef secție ATI la Spitalul Mioveni, la ora actuală există un mare deficit de medici specialiști în provincie.

Mai trebuie precizat că la Spitalul Mioveni s-a deschis acum și noul ambulatoriu integrat, grație atragerii unor fonduri nerembursabile și sponsorizări de câteva milioane de euro.

Și veștile foarte bune nu se opresc aici. Din această toamnă, la Spitalul Mioveni se vor deschide mai multe compartimente: un cabinet de endocrinologie, unul de cardiologie, unul de nefrologie, un compartiment ORL și altul de chirurgie plastică.

spital 01spital 02

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.