gorghiuAlina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat recent că va fi crescută vârsta de pensionare a magistraților, ceea ce niciun ministru al Justiției din ultimele trei decenii nu a reușit.

Iar Alina Gorghiu a făcut mai multe precizări pentru FinanciarPress.ro legat de proiectul creșterii vârstei de pensionare a magistraților.

”Este important că, prin această reformă, magistrații rămân în sistem, când au cea mai mare experiență, forță de muncă și capacitatea de a face actul de justiție unul eficient. Greșelile necorectate în timp de către cei decidenți au făcut posibil ca pensiile magistraților să fie mai mari comparativ cu salariul, fapt ce reprezenta o invitație pentru ca magistrații să iasă la pensie. Vreau să le mulțumesc magistraților pentru înțelegerea de care au dat dovadă în acest context dificil”, spune Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

La ora actuală, Guvernul este în ultima etapă a discuțiilor cu Comisia Europeană, iar amendamentele legate de acest proiect vor ajunge în perioada următoare în Parlament.

”Criza personalului în sistem este acută, nu este o noutate. Iar în opinia mea reprezintă un plus menținerea în sistem a specialiștilor. Este extrem de important să aibă loc o creșterea etapizată a vârstei de pensionare, o tranziţie raţională spre noua condiţie legată de dobândirea dreptului la pensie de serviciu. Sunt încrezătoare că se va ajunge la o soluție agreată de sistem”, a mai declarat ministrul Alina Gorghiu pentru FinanciarPress.ro.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.