tichete-de-masa.jpgMajorarea valorii tichetelor de masă de la 1 august, la 35 de lei, și apoi de la 1 ianuarie, la 40 de lei, este prevăzută de o ordonanță de urgență oficializată. Măsura vine ca urmare a discuțiilor dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, dar și în urma creșterii semnificative a prețurilor la alimente.

Concret, valoarea actuală a tichetelor de masă, care este de 30 de lei, se majorează, începând cu 1 august 2023, la 35 de lei. Apoi, începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea o să ajungă la 40 de lei și o să se mențină la acest nivel cel puțin până în septembrie 2024.

În același timp, se prevede abrogarea ordinului de ministru (nr. 1.263/2023) care stabilește valoarea actuală de 30 de lei pentru tichete de masă - aplicabilitatea acestuia s-a terminat la 31 iulie 2023. De ce? Pentru că valoarea respectivă era stabilită să se aplice până în septembrie și s-ar fi suprapus cu noua valoare stabilită de la 1 august.

În altă ordine de idei, asigurarea mâncării la locul de muncă pentru salariați, fără a datora taxe salariale, este o alternativă la tichetele de masă. Și, din moment ce valoarea tichetului de masă se majorează, inclusiv suma netaxabilă alocată zilnic pentru hrana la muncă poate fi mai mare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.