ips-calinic-urs1.jpgDupă ce a relatat pe larg cum a reușit să salveze doi bicicliști pe Transfăgărășan de la o întâlnire cu urșii ce putea avea urmări grave, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului revine pe marginea subiectului urșilor și atrage atenția că e nevoie de măsuri urgente care să protejeze oamenii și gospodăriile.
ÎPS Calinic se arată profund nemulțumit de fapt că guvernanții nu prin să fie deloc deranjați de faptul că urșii atacă turiștii în Argeș și alte zone pitorești ale țării.
Afirmațiile au fost făcute în contextul în care ÎPS Calinic este și membru de onoare și Părintele Spiritual al Salvamont România.
ips-calinic-diploma.jpg
„Mă uitam la diploma emisă de Salvamont România, unde se spune că sunt membru de onoare și Părintele Spiritual al Salvamont România, cu Legitimația nr. 1!
Așa da, cu numărul 1, dar cu grija pentru turiști care, în plin sezon, se află pe Transfăgărașanul Carpaților, unde Calinic Argeșeanul este Arhiepiscop! Este necesar să fim cu mare grijă pentru creștinii locali, cât și pentru toți care trec, dus-întors, unii dintre ei fiind și din diferite țări ale Europei și alte locuri de pe mapamond.
Personal, am văzut cum un urs fioros, flămând, urmărea să atace doi bicicliști care, parcă, nici nu sesizau primejdia.
Să nu se glumească cu ursul și nici cu alte jivine de pe traseu. Un străin sa oprit în dreptul unui urs uriaș, dându-i să mănânce, ca să-l poată fotografia. Gest total inadecvat și periculos. Am fost de față când un urs a atacat un fotograf, care poza cu blitz. Licăririle de lumină au deranjat ursul. Am urmărit cu mare atenție, ca să atrag atenția cu toată gravitatea și responsabilitatea: abitatea achiziției-vă! Admirați-l de la distanță! Nu părăsiți mașina, că au o viteză mare de deplasare.
 
Spun aceste lucruri că, din păcate, este o mare imprudență să te arăți curajos în fața ursului și să nu realizezi primejdia reală.
Am văzut un urs uriaș! De o frumusețe unică! Darul lui Dumnezeu a făcut ca să se bucure oamenii, dar cu prudență să nu fie prinși și făcuți ferfeniță. Pe la noi, în comuna Corbeni, umblă din casă în casă, parcă sunt colindătorii de Crăciun! Tăbărăsc în gospodării și fac stricăciuni. Mai grav este că o ursoaică cu trei pui „bat talpa prin localități”, ca la ea în bârlog.
ips-calinic-urs2.jpg
 
Mă întreb și eu: oare Ministerul de resort nu găsește o soluție pentru a pune ordine și în plimbările astea „ursărești”? Oare, Direcțiile Silvice nu au un Statut al urșilor și altor jivine, ca să se asigure deplasarea turiștilor și a gospodarilor, în plină siguranță?
Neglijarea acestui aspect periculos, prin care turiștii pot fi atacați de urși, chiar nu preocupă pe nimeni? Am văzut pe drumul Transfăgărășanului, aceeași urși, care au locație precisă și ies la drum când le este foame.
Ursul nu are educație! Dacă-i este foame, te atacă! Să nu așteptăm tragedii pe drumurile împânzizte cu animale sălbatice! Fac rugăciuni, ca dihănile sălbatice să nu atace pe argeșeni și musceleni, dar nici pe altcineva.
Ajută rugăciunea, dacă nu ieși în calea urșilor.
Nu căutați moartea cu luminarea!", spune ÎPS Calinic Argeșeanul.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.