azile

Luni 10 iulie au început controalele în azilele de bătrâni, o măsură luată după cazul teribil al bătrânilor înfometați și torturați în cele trei azile private din orașul Voluntari, condus de primarul PSD Florentin Pandele, cel care a ignorat numeroasele sesizări depuse de peste un an și jumătate.

Cele 4 echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș și-au încheiat controalele în urmă cu puțin timp. Acestea au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar numeroasele nereguli găsite vor atrage cu siguranță sancțiuni.
”În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare”, spune Radu Perianu, prefect de Argeș.

Toate controalele efectuate luni 10 iulie au fost efectuate la azile private din Argeș.

O întrebare totuși persistă. De ce Prefectura Argeș face controale de abia după ce a izbucnit scandalul bătrânilor torturați în azilele din Voluntari? Este o măsură ce ne aduce aminte de controalele făcute pe bandă rulantă de ISU Argeș la barurile și restaurantele din Argeș după teribila dramă de la Colectiv din 2015.

Instituțiile statului ar trebui să își facă datoria și să aplice legea la sânge ori de câte ori se impune, și nu doar când apar scandaluri la nivel național ce revoltă opinia publică.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.