trafic

În condițiile în care România este din păcate pe un loc de frunte în Europa privind traficul de persoane, conștientizarea riscurilor acestui flagel este o prioritate, ca și informarea în rândul tinerilor. Iar în acest context este absolut lăudabilă inițiativa Freedom House România de a organiza la Pitești, în perioada 9-10 iunie, un atelier pentru tineri, atelier intitulat ”Leadership în prevenirea abuzului și exploatării”

Atelierul este organizat în cadrul proiectului STOP-AT și este destinat tinerilor cu vârstă între 16 și 24 ani, având ca scop informarea și conștientizarea riscurilor traficului de persoane și a violenței de gen, precum și prevenirea timpurie a acestora.

Tinerii participanți vor putea deveni Ambasadori ECLER (Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică). Aceștia vor putea susține, cu sprijinul ECLER, sesiuni de informare în școlile sau grupurile de tineri din care fac parte și vor utiliza indicatorii care pot preveni și identifica timpuriu traficul de persoane.

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică este o asociație non-profit ce promovează drepturile omului, democrația și statul de drept. Misiunea noastră este de a contribui la respectarea drepturilor omului în Europa prin activități de cercetare, advocacy, educație și training. în lupta împotriva traficului de persoane, acționând în comunitatea lor.

Atelierul de la Pitești se va desfășura pe la Baza Turistică Pitești (strada Mică nr. 1), iar invitații sunt experți internaționali. Este vorba de Larisa Butnariu- activist drepturile omului pentru prevenirea traficului de persoane, Răzvan Chiruță – expert Freedom House România, Cristina Guseth – expert Freedom House România, Flavia Drăgan – jurnalist și Silvia Tăbușcă – expert ECLER.

Mai trebuie spus că Silvia Tăbușcă, unul dintre invitați, este recunoscută ca un consultant, cercetător și trainer, lucrând cu ONU, Interpol, Consiliul Europei/GRETA, instituțiile UE. Silvia deține un post-doctorat la Academia Română, un doctorat în drept (with honors) și un Master în „Drept internațional public” la Universitatea din București, precum și un LL.M. în Dreptul intercultural al drepturilor omului (cum laude) de la Universitatea St. Thomas, Miami, Florida. Silvia Tăbușcă a fost bursieră a Departamentului de Stat al SUA.

Activista Larisa Butnariu are o poveste emoționantă de viață, fiind ani de zile victimă a traficului de persoane în România și Italia.

Evenimentul de la Pitești este cu atât mai util, cu cât în județul Argeș au fost în ultimii 10 ani numeroase cazuri notorii de trafic de persoane, de la cazul cunoscut pe tot globul al sclavilor de la Berevoești până la fetele din zona Câmpulung traficate de clanul Boceanu.

Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani care doresc să se înscrie la atelier o pot face accesând următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNccfqxXkEM58j2aseuOhG9mRp3l2-_VCwbDrfsItrcPOiQw/viewform

Detalii suplimentare pot fi obținute la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau 0722.654.019

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.