upit

În această săptămână, Guvernul a aprpobat un proiect de lege prin care va fi înființată Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, prin fuziunea prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti.

Pașii pentru fuziune au demarat la începutul acestui an. Înființarea prin lege a noii instituții de învățământ superior va fi făcută fără parcurgerea procedurilor de acreditare.

Expunerea de motive a proiectului de lege detaliază avantajele formării noii instituții de anvergură prin fuziunea celor două universități. Iată câteva dintre avantaje: dezvoltarea infrastructurii și adoptarea de noi instrumente pedagogice pentru a oferi experiențe de învățare flexibile și de scurtă durată care să pregătească tinerii pentru mediul economico – social, într-o piață a muncii, aflată în continuă schimbare, ce trebuie să răspundă provocărilor globale actuale; identificarea soluțiilor viabile de educație și formare profesională continuă pentru studenți și pentru tineri cercetători.

Viitoarea fuziune este una foarte benefica pentru învățământul superior din Pitești și pentru Argeș. Pentru că cei peste 10.000 de studenți ai Universității din Pitești vor fi parte integrantă a uneia dintre cele mai mari și puternice universități din România, ce va avea în total peste 35.000 de studenți.

”Demararea unui nou universitar cu noua entitate se va produce începând cu anul universitar 2024-2025. Ca beneficii ale acestei fuziuni, aș menționa faptul că va fi o suplimentare a resurselor pentru zonele curriculare ce au oricum potențial de dezvoltare, însă nu au resurse. Vor putea fi atrase de asemenea numeroase proiecte majore”, spune Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.