ambasador franta mioveniÎn această săptămână, Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, a făcut o vizită de mai multe ore la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Subiectul central al întâlnirii s-a axat de dezvoltarea învățământului tehnic dual și al parteneriatului deja existent la nivel local între Automobile Dacia, administrația locală, Inspectoratul Școlar Județean, mediul economic și universitar, proiect pe care autoritățile locale din Mioveni într-un veritabil centru de formare și perfecționare, prin realizarea unui campus integrat ultra modern la Mioveni.

Odată cu realizarea acestui campus la care vor contribui cei 16 parteneri care s-au alăturat consorțiului de dezvoltare, aici ar urma să se specializeze în domenii tehnice, într-un singur ciclu, un număr de 200 de elevi și 100 de studenți.

La întâlnire au participatprimarul Ion Georgescu, Dumitru Tudosoiu - inspectorul general al ISJ Arges, Christophe Carton - expert responsabil de cooperare educațională în domeniul învățământului tehnic și profesional, Denisa Olteanu - consilier la Ministerul Educației - Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Cristian Nevzoreanu - Director Executiv Afaceri Publice și Comunicare, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel - Director centru suport pentru învățământ dual din cadrul Universității Pitești, precum și conducerea Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

”În urma vizitei de la Mioveni, Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România a rămas impresionată, decalarându-se o susținătoare a acestui proiect educational, având în vedere faptul că grupul Dacia-Renault beneficiază în România de un lant complet de servicii, de la cercetare, construcție, până la comercializare și service, domenii în care forța de muncă specializată este vitală”, precizează primarul Ion Georgescu.

laurence auer georgescu

ambasadoare mioveni

 

ambasadoare mioveni 02

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.