ionut gheorgheDirector al CAS Argeș și membru în Comisia de Sănătate a PNL Argeș, Ionuț Gheorghe a vorbit joi 23 februarie despre problemele legate de găsirea de medici de familia în județ. Asta în condițiile în care pe 31 decembrie 2022 în județ erau peste 120 de medici de familie care au împlinit vârsta de 65 de ani și care nu peste mult timp vor ieși la pensie. Numărul medicilor de familie din județ este în scădere constantă.

„Este o problemă să găsim medici de familie în Argeș. Consiliul Județean poate pune la dispoziție cu folosință gratuită, nu este o obligativitate, spații pentru a fi desfășurate activități medicale. Am făcut o cartografie la nivelul județului Argeș și avem peste 20 de primării ce au identificat deja spații ce ar putea fi puse la dispoziție medicilor de familie, asta în speranța că îi și vom găsi. Este cu adevărat o mare provocare să atragem medicii de familie” a declarat Ionuț Gheorghe.

La ora actuală, un medic de familie care are 1.000 de pacienți primește 20.000 de lei. Însă din această sumă trebuie să plătească utilitățile cabinetului și personalul medical (asistentă).

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.