hora mioveni

Au fost numeroase momente pline de emoție marți 24 ianuarie la Mioveni, în Centrul Civic, cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri. Alături de primarul Ion Georgescu au fost prezenți consilierii locali, parlamentari, prefectul Radu Perianu și sute de oameni.

”Fără Mica Unire, n-ar fi existat nici Marea Unire, dar mai ales nu ar fi existat o mulțime de reforme ce au contribuit în mod direct la România modernă. Momentul 24 ianuarie 1859 a fost primul și unicul din istoria României făcut fără vărsare de sânge. A fost primul pas făcut pentru a pune bazele României moderne. Am avut pentru prima oară primul Cod Civil al României pe perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Argeșenii au avut o contribuție importantă atât la Mica Unire, cât și la Marea Unire, și mă gândesc aici la familiile Golescu și Brătianu”, a spus deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Iată ce a declarat primarul Ion Georgescu: ”Trebuie să ducem mai departe, prin generațiile tinere, cultura, tradițiile, limba, și să avem grijă de glia strămoșească. Noi suntem România de la Argeș”.

La final, ca un corolar superb la o manifestare foarte reușită, sutele de oameni prezenți la eveniment s-au prins într-o mare horă. Și se poate spune, cu dovezi cât se poate de palpabile, că cea mai mare Horă a Unirii din Argeș s-a jucat la Mioveni pe 24 ianuarie.

hora mioveni 01

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.