pendiuc

În această săptămână, la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc un nou termen din recursul din notoriul dosar Publitrans, dosar ce s-a lăsat în primă instanţă în februarie 2020 cu nu mai puțin de 11 condamnări cu executare, inclusiv pentru fostul primar Tudor Pendiuc şi pentru omul de afaceri Valentin Vișoiu.

Iar judecătorii au stabilit că pronunțarea în acest dosar se va da pe 9 martie. Practic, atunci se vor da sentințele definitive.

Pe 12 februarie 2020, după cinci ani de la începerea judecății, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul Publitrans au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Prejudiciul în răsunătorul dosar a fost estimat de procurorii DNA la aproape șase milioane de euro.

Iată ce pedepse cu închisoarea au primit în primă instanță ceilalți inculpați: Valentin Vișoiu – 7 ani și 8 luni; Constantin Scarlat – 6 ani; Gheorghe Văsâi – 6 ani; Aurelian Roman – 4 ani și 6 luni; Emilian Nechita – 4 ani și 6 luni; Manuel Rotaru – 5 ani și 6 luni; Elena Berinde – 5 ani și 6 luni; Lucia Ivan – 4 ani și 6 luni.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.