contracte-gentea-3.jpgÎmpreună cu secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae, în prezența directorului PNRR Dragoș Buhociu, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, mai multe contracte de finanțare.
 
Două dintre ele sunt contracte de finanțare prin PNRR, pentru renovarea energetică a 5 blocuri de locuințe. Sunt cereri de finanțare depuse de Primărie pentru asociațiile de proprietari care au solicitat investiția și au depus documente complete, pe
Componenta 5, pentru proiecte de renovare energetică, investiții care reduc consumul de energie primară până la 60%!
 
Acestea sunt:
 
1. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 104 ETP - Str. Depozitelor, Bl. 7 - Str. Ana Ipătescu, Bl. 1 IRTA - Bd. Republicii”, valoare totală 3 659 887,37 lei;
2. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 33, 35 - Bd. I.C. Brătianu”, valoare totală 6 058 591,37 lei.
 
"De asemenea, am obținut un contract de 14 000 299,59 lei pentru a construi locuințe tinerilor! De cele 40 de unități locative, unități de serviciu, vor beneficia tinerii specialiști din sănătate și învățământ.
Investiția se face prin PNRR - Pilonul IV – Coeziune socială și teritorială, Componenta C10 – Fondul Local, I.2.
 
Cel de-al patrulea contract este legat de managementul traficului - ,,Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Pitești”.
 
Valoarea acestui proiect este de 12 887 628,60 lei.
 
Valoarea totală a celor 4 proiecte este de 36 606 406,93 lei, peste 7 milioane de euro!
 
Le mulțumesc celor doi reprezentanți ai MDLPA pentru sprijinul constant acordat piteștenilor!", transmite primarul Cristian Gentea. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.