roboticaUniversitatea din Pitești este parteneră la concursul FIRST Tech Challenge. Evenimentul este o competiție de robotică care se adresează elevilor din clasele a VII – XII a și presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot. Competiția se desfășoară în România din anul 2016 sub numele de FIRST Tech Challenge România și este organizat de Asociația Nație Prin Educație. Începând cu anul 2022 competiția face parte din calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare. CALENDARUL COMPETIȚIILOR NAȚIONALE PE DISCIPLINE ȘCOLARE.

În Argeș, competiția pe județ se va desfășura sâmbătă 14 ianuarie, de la ora 9, în sala de sport a Universității din Pitești. Patru echipe vor concura pentru a se califica la etapa regională: TehnoZ, TehnoZ Junior, HighFive Robotics, WATT’s UP.

Construcția robotului de la FIRST Tech Challenge este bazat pe un kit din piese metalice și/sau plastic, din care se construiește structura și sistemul de angrenare, împreună cu diferite piese electronice (senzori, sisteme de control, cameră video), toate acestea puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare), prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android.

Echipele sub îndrumarea antrenorilor, mentorilor și împreună cu voluntari, dezvoltă strategii și construiesc roboți, bazându-se pe principii inovatoare din inginerie.

Jurizarea competiției se face pe următoarele criterii: prezentarea echipei în fața juriului, vizitarea standului echipei, citirea de către juriu a jurnalului de activități engineering notebooks, etc.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.