judecatoria pitesti

Judecătoare la Judecătoria Pitești, Elena Bărbulescu a fost sancționată în februarie 2022 pentru a patra oară în ultimii șase ani de către Consiliul Superior al Magistraturii. Concret, secția disciplinară a CSM a decis ca judecătoarea Elena Bărbulescu să fie suspendată șase luni pentru exercitarea funcției cu rea-credință. Numai că judecătoarea Elena Bărbulescu a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia, ce nu era definitivă.

Numai că, la finalul lui decembrie 2022, Înalta Curtea de Casație a respins definitiv, ca nefondat, recursul declarat de Bărbulescu Elena împotriva Hotărârii nr. 2J din 16 februarie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel ca judecătoarea Elena Bărbulescu va fi suspendată din funcție timp de șase luni.

În 2020, judecătoarea Elena Bărbulescu a fost sancționată cu reducerea indemnizației lunare brute de încadrare cu 25% pe șase luni pentru că ”nu a respectat, în mod repetat și din motive imputabile, dispozițiile legale privind soluționarea cu celeritate a cauzelor”. Concret, inspectorii judiciari au descoperit că Elena Bărbulescu avea trei dosare cu vechime mai mare de 10 ani, toate aflate în primul ciclu procesual.

În 2016 CSM, după două acțiuni disciplinare formulate de către Inspecția Judiciară, a sancționat-o pe judecătoarea Elena Bărbulescu cu două avertismente pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.