calorifer-maini-se-incalzesc.jpegObligația montării repartitoarelor de căldură, în apartamentele din blocurile racordate la sistemul de încălzire centralizat, a fost amânată cu încă un an, respectiv până la 31 decembrie 2023, proiectul fiind acum promulgat de președintele Iohannis. Obligația fusese deja amânată în 2021, până la 31 decembrie 2022. 
 
Printr-o lege intrată în vigoare la mijlocul lunii iulie, s-a stabilit că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. Acum însă, fără căldură și apă caldă în pragul iernii, cu facturi umflate la energie și gaze, oamenii mai sunt puși la o cheltuială în plus, prin obligația de a monta repartitoare până la finalul acestui an. Tocmai de aceea, asociațiile de locatari au anunțat o petiție pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei legi, în contextul în care, doar în Capitală, din cele peste 500.000 de apartamente, doar 35% dintre ele au deja repartitoare. Pentru a evita aceste costuri suplimentare, aleșii au decis prelungirea termenului limită de instalare a repartitoarele, până la finele anului 2023. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.