pirotehnice-confiscat3.jpgPolițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică, au efectuat acţiuni şi controale, atât la cele 36 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire și informare, cu privire la riscurile ce pot apărea în cazul utilizării necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice sau a utilizării celor din categoriile interzise publicului larg.

În urma activităților desfășurate de polițiștii argeșeni, au fost verificate toate cele 36 de societăți comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, constatându-se că trei dintre acestea comercializau către publicul larg articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, iar una comercializa articole pirotehnice neinscripționate, conform art. 31, alin. 1 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive (articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripționate în limba română categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.)

De asemenea, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.700 de lei (10 conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive și 11 conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială) și au fost întocmite 20 de dosare penale, conform Legii 126/1995, cu 22 de persoane implicate, cu 30% mai multe dosare față de acțiunea Foc de Artificii de anul trecut.

În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizate aproximativ 2.000 de kg de articole pirotehnice, în valoare totală de aproximativ 90.000 lei.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.