- Friday, 06 January 2023
- Written by Denis Grigorescu
- Hits: 1264
În 2008, Argeșul devenea cunoscut în cel mai prost sens în toată țara după scandalul șpăgilor uriașe date angajaților de la Permise, angajați care ajunseseră să promoveze și șoferi analfabeți ce aveau ulterior să producă accidente mortale pe bandă rulantă. La 14 ani de la acel scandal național s-au schimbat condițiile privind proba scrisă, iar promovabilitatea a scăzut drastic. O problemă însă trenează de mulți ani: condițiile și organizarea de doi lei pentru proba de traseu de la examenul pentru permis din Pitești. Constant, fie că e vară sau iarnă, sute de candidați trebuie să aștepte ore în șir în condiții jalnice lângă stadionul ”Nicolae Dobrin”. În loc să se facă programări afișate pe un ecran într-o sală de așteptare pentru proba practică, candidații sunt strigați, iar dacă nu sunt în zonă sau nu aud, riscă să pice proba. Ca să nu mai vorbim de WC-urile din zonă, adeseori fără apă și hârtie igienică. Sunt multe probleme asupra cărora Prefectura Argeș ar trebui să se aplece cu fapta. Concret.
Iar în această săptămână, Betina Vulpe Blaha, o argeșeancă ce a luat permisul auto din a șasea încercare, a vorbit într-o postare virală pe Facebook despre condițiile penibile de la proba de traseu. Iar postarea sa a strâns în mai puțin de 24 de ore sute de aprecieri, distribuiri și comentarii.
”Vreau să vă descriu cum are loc un examen auto pe traseu la Pitești. Și nu, nu înseamnă că de aceea nu am luat eu din prima sau alții. Ori că nu sunt alte lucruri mai rele pe lume, ci că e normal să ne dorim lucruri mai bune pentru noi sau semenii noștri. Și respect. De fiecare dată când am dat, mi-a fost extrem de frig, ori foarte cald, m-a plouat ori m-a bătut vântul. Pe lângă minim trei ore de așteptare grea, a trebuit să îndur de fiecare dată astea. Plus prezența a doar trei wc-uri uneori curate, alteori insalubre, desigur și fără apă sau hârtie igienică. Căci fiind doar trei si fara condiții, cum sa se mențină curate? Sunt doar vreo trei bănci pentru cel puțin câteva sute de oameni, dacă nu chiar mii uneori. Un singur magazinaș cu prețuri enorme, care uneori nu are nici apă sau șervețele.
Nici măcar o prelată de adăpostit... Asta înseamnă că sute sau mii de oameni din Pitești și împrejurimi trebuie să stea afară așteptând. Nu, nu putem pleca în mașini decât prea puțini, pentru că unii nu au unde și oricum trebuie să stea la magazinul de care vă spuneam ca să audă când suntem strigați. Dacă examinatorii pică un elev în cinci minute, dacă acesta nu vrea să continue, trec la următorul și tot așa, iar în felul acesta cei examinați trebuie să stăm mereu în alertă ca nu cumva să nu auzim când suntem strigați. În era tehnologiei, în loc să existe un ecran mare într - o sală de așteptare, unde să vedem când suntem programați, se întâmplă așa. Ca niște vite... Deși fiecare polițist ar putea ca după ce pică un elev să aștepte până când este rândul următorului. Pentru că sunt plătiți de noi și au un program. S-ar putea suplimenta nr lor sau să fie și instructorii examinatori. Soluții se pot găsi. Nu mai spun cum ar fi minunat ca toți să se pună de acord și să ceară aceleași lucruri în aceleași moduri. Nu aveți idee cât de diferite moduri de examinare are fiecare și eu știu doar cinci...”, a scris Betina Vulpe Blaha.
Popular Articles
- Most read
Publicitate