autobuz-publi.jpgÎncepând cu 1 ianuarie 2023, operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A. și Asociațiade Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transportpublic local şi pe raza comunei Oarja.

Noul traseu va fi asigurat prin Linia 17 şi va fi următorul: plecare punct de îmbarcare Gară Sud Poştă, Bulevardul Fraţii Goleşti, Bulevardul Petrochimiştilor, DN65B (Registrul Auto Român/Carrefour pentru retur), drumul judeţean 702G, pasarelă autostrada prin drumul judeţean 503, cap linie Oarja (blocuri). Programul de circulație al mijloacelor de transport public, în zona metropolitană va fiafișat atât pe site-ul operatorului Publitrans 2000 S.A https://www.publitrans2000.ro, cât și înstațiile de autobuz.

Tarife:

- prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet este de 2,5 lei;

- prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele), pentru o zi, este de 10 lei;

- prețul unui abonament integrat (toate traseele), pentru o lună, este de 80 de lei.

Biletele de călătorie pot fi procurate de la:

- casele de bilete;

- automatele de bilete;

- agenţi economici de pe raza comunei Oarja: Constar Magazin (Monument), Stanciu E. Florina(Poliţie);

- din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tipcontactless, Master card sau Visa.

Abonamentele la preţul integral pot fi procurate de la casele de bilete. De asemenea, utilizatorii serviciului de transport public local de persoane de pe raza comunei Oarja, membră Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru TransportPublic Piteşti, beneficiază de abonamente reduse şi gratuite, astfel:

I. Abonamente reduse 50%

Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 lei şi cu vârsta până la 65 de ani cu domiciliul stabil în comuna Oarja beneficiază de abonament, în baza următoarelor documente: BI/CI original și copie; cupon pensie pentru luna anterioară original și copie, declarație de consimțământ. Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, iar eliberarea abonamentelorse va face la punctul de vânzare existent în stația Gară Sud.

II. Abonamente gratuite

1. Cetățenii cu vârsta peste 65 de ani beneficiază de abonament, în baza următoarelordocumente: BI/CI original și copie; declarație de consimțământ. Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, iar eliberarea abonamentelorse va face la punctul de vânzare existent în stația Gară Sud.

2. Elevii și preșcolarii din învățământul preuniversitar beneficiază de abonament gratuitpe întregul an calendaristic, în baza următoarelor documente: carnet de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin semnătură și ștampilă pentru anul în curs, copie și original; adeverință emisă lunar de unitatea de învățământ în original, având menționat obligatoriu CNP-ul, din care să reiasă fie că elevul frecventează cursurile acesteia pentru clasa 0, fie sistemul alternativ de învățământ, după caz. Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, eliberarea acestor abonamentese face în toate punctele de vânzare amplasate în stațiile de autobuz de pe raza municipiuluiPitești.

3. Beneficiarii de ajutor social având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului vor fi prezentate următoarele documente:  declaraţie de consimţământ, la prima solicitare de abonament; BI/CI, ȋn original la solicitarea abonamentului. Ridicarea abonamentelor se va face de la sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, Parter.

Program lucru: Vineri :10.00-13.00; 4. Veterani de război, văduve de război şi revoluționari, având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului vor fi prezentate următoarele documente: BI/CI,original și copie; legitimaţie de veteran/revolutionar, original și copie; declaraţie de consimţământ; depuse la ȋntocmirea dosarului beneficiarului; BI/CI, original la solicitarea abonamentului. Ridicarea abonamentelor se va face de la sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, Parter.

Program lucru: Vineri :10.00-13.00;5. Persoane cu handicap accentuat, grav și asistenţii personali ai acestora, având domiciliul stabil în comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului vor fi prezentate următoarele documente: BI/CI, original; legitimatie de transport eliberată de Direcţia de Asistenţă Socială și Protecţia Copiluluia Judeţului Argeș. Ridicarea abonamentelor se va face face de la centrul de eliberare al abonamentelor pentru persoane cu dizabilităţi, cu sediul în Str.Justitiei (lângă Grădina de Vară). Program lucru: Marti: 8-16; Miercuri: 8-16; Joi:8-16.

6. Deţinuţii politici şi deportaţii având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja, vor beneficia deabonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului vor fi prezentate următoarele documente: BI/CI, original și copie; decizie privind admiterea cererii de acordare a drepturilor prevăzute de ȋncadrarea ȋnprevederile decretului - Lege nr.118/1990 sau Legii nr.189/2000; decizie Casa de Pensii pentru stabilirea indemnizaţiei privind ȋncadrarea ȋn prevederile decretului Lege nr.118/1990 sau Legii nr.189/2000; depuse la ȋntocmirea dosarului beneficiarului; BI/CI, original; cupon pensie, original; declaraţie de consimţământ; documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului. Ridicarea abonamentelor va face din sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, Parter.Program lucru: Vineri: 10.00-13.00.

Notă: Eliberarea abonamentelor se face personal persoanei beneficiare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.